Effektiv lagerdrift og logistikk trenger ikke å være komplisert

For noen bedrifter er lagerdrift og logistikk en kjernevirksomhet som legger beslag på enorme ressurser, for eksempel er et tech-selskap som Amazon helt avhengig av effektiv lagerdrift. For andre mindre selskaper trenger det ikke å være så komplisert å gjøre lagerdriften litt mer effektiv, kanskje noen enkle plastkasser er det som trengs?

Orden og oversikt tilpasset behovet

Ulike virksomheter i forskjellige bransjer har åpenbart unike behov når det gjelder hvordan et lager skal driftes, men et ønske om oversikt og orden er vanligvis et fellestrekk. Det er helt enkelt vanskelig å drive et lager som er rotete, samtidig som det blir praktisk talt umulig å bestille eller selge varer hvis du ikke vet hva du har på lager.

Enkle plastkasser som nevnt over kan være nok i noen tilfeller. Med tydelig merking er det enkelt å finne det du skal ha, samtidig som det aldri trenger å være noe tvil om hvor ting skap plasseres. I noen situasjoner kan det være en fordel med gjennomsiktige beholdere, men vanligvis vil en robust plastkasse i grått være et godt valg.

Plassbesparende løsninger sparer tid og penger

Hvis du skal bygge opp et system basert på kasser, er det smart å tenke på plassbesparende egenskaper allerede fra dag én. Det er smart å velge et system som kan bygges utover tid, og som samtidig kan kombineres innenfor et standardformat.

Den klassiske europallen er et tradisjonelt valg, og en rekke ulike lastbærere er tilpasset disse målene. Når en kasse står i en hylle er det kanskje ikke avgjørende at den er tilpasset palle-standarden, men ved transport og stabling kan det være gull verdt.

Dessuten er det viktig å huske på smarte løsninger når det gjelder stabling og lokk. I mange sammenhenger er det nyttig å kunne bruke lokk på kasser, men samtidig kan det også være nok å stable flere kasser på hverandre – behovet avgjør.