Nrk cøliaki

Anja (18) har cøliaki og staten vil gi henne 29 kroner mer i …

31. okt. 2022 — Neste år får Anja Risdalen trolig 29 kroner ekstra i støtte til mat i måneden. Foto: Bettina Olie Bjerkholdt / NRK. Mindre enn en krone om dagen.

Norske forskere har utviklet en medisin mot cøliaki – NRK

1. jul. 2021 — Forskere har for første gang utviklet en medisin som gir full beskyttelse mot gluten. Målet er at cøliakere kan leve et vanlig liv.

Tåler ikke gluten: Må betale 150 kroner mer for pepperkakedeig

21. des. 2022 — Ann-Helen Torvik Wang har cøliaki. Hun er sjokkert over prisen på glutenfri pepperkakedeig.

Hundrevis har fått påvist cøliaki gjennom HUNT-studie – NRK

2. mai 2021 — Cøliaki er en autoimmun sykdom som skyldes en overfølsomhet overfor gluten, et protein som finnes i hvete, rug, bygg og spelt.

Gjennombrudd i cøliaki-forskning – NRK

1. jul. 2021 — Målet er at cøliakere kan leve et vanlig liv. Rundt 50.000 nordmenn har sykdommen. Elise Knappskog. Elise jubler for cøliaki-gjennombrudd: – …

Sånn er jeg, og sånn er det – 10. Cøliaki (Sesong 2) – NRK TV

1. jan. 2013 — Norsk serie hvor vi får et innblikk i hverdagen til barn som har en ekstra utfordring å leve med. Olivia tåler ikke å spise mel.

Bekymret for økte priser på glutenfrie matvarer – NRK

27. jul. 2022 — Matvareprisene har økt kraftig den siste tiden. Og det rammer personer med cøliaki og glutenintoleranse spesielt.

Virusfunn gir håp om en kur mot cøliaki – NRK

21. apr. 2017 — En ny studie viser at virus kan utløse immunforsvarets reaksjon mot gluten. Det åpner kanskje for både å forebygge og reversere …

Cøliaki gjennombrudd – Oslo universitetssykehus

… som hemmer enzymet som endrer gluten i tarmen til cøliakere. Dette kan endre livet til denne pasientgruppen. Saken har fått mye omtale i både VG+ og NRK.

Norske forskere med Knut Lundin, professor og forsker ved avdelingen for immunologi og transfusjonsmedisin i spissen, har utviklet en medisin som g…

Har funnet en potensiell medisin mot cøliaki

1. jul. 2021 — Cøliaki er en sykdom i tarmen som kommer av at personen ikke tåler … Norske forskere har utviklet en medisin mot cøliaki – NRK Vestland …

Keywords: nrk cøliaki